Search This Blog

2011-06-10

Opening in Brasschaat van een Expertise- en Interpretatiecentrum voor Artillerie : « Gunfire »

Na de opening van een antenne in Bastenaken zet het honderdjarige Koninklijk Legermuseum zijn uitbreiding verder. Op 10 juni 2011 om 11 u 30 huldigt de Algemeen Directeur, Dominique Hanson, inderdaad nog een gloednieuwe museale site in: « Gunfire ». Dit Expertise- en Interpretatiecentrum voor Artillerie bevindt zich in het Kwartier West in Brasschaat, in de nabijheid van Antwerpen.
Het historische oord midden op het oudste schietterrein van het land is door de aanwezigheid van de School voor Artillerie eigenlijk de wieg van de Belgische artillerie.
In grote moderne loodsen kan de bezoeker een ruime waaier van Belgisch artilleriematerieel ontdekken. De lichte luchtvaart, de voormalige observatieluchtvaart van de artillerie, is ook op deze site te vinden, evenals uiteenlopend gepantserd materieel. Geleide bezoeken op aanvraag.
De inhuldiging wordt gevolgd door een parade van het Bataljon Artillerie om 13u30. Een compagnie van de ISAF (International Security and Assistance Force) die in oktober voor een missie van vier maanden naar Afghanistan vertrekt, neemt aan de feestelijkheden deel.

Adres : Kwartier West, 2930 Brasschaat

Info :

Voor het Koninklijk Legermuseum:
Marie-Hélène Billwatsch, Verantwoordelijke Communicatie KLM - 0473/78 41 71
marie-helene.billwatsch@klm-mra.bewww.klm-mra.be -

Voor het Bataljon Artillerie in Brasschaat :
BnAieWB@mil.be - Janssens.Jos@telenet.be - 03 630 2680.