Search This Blog

2011-12-19

Straaljager gestolen bij museum Deelen

 190940 dec 11 /     De F104 Starfighter (schaal 1 : 2) die voor het Museum vliegbasis Deelen bij Arnhem stond, is in de nacht van zaterdag op zondag gestolen. De directie van het museum staat voor een raadsel en hoopt dat het oude toestel niet op de schroothoop is beland. De directie gaat maandag aangifte doen van de diefstal, aldus een verklaring maandagmorgen.
    De straaljager weegt honderden kilo's. Hoewel het om een schaalmodel gaat, is het toestel toch meterslang. Het is daarom de vraag hoe de dieven het toestel ongemerkt konden meenemen. Mogelijk gaat het om een oudejaarsgrap.     Museum vliegbasis Deelen is ingericht in een van de oude gebouwen van het voormalige Fliegerhorst Deelen, het Duitse luchtmachtkamp uit de Tweede Wereldoorlog. Het museum belicht de geschiedenis van het vliegkamp. Museum vliegbasis Deelen kreeg de straaljager 7 jaar geleden van Defensie.
    Op de plek waar het toestel stond is een briefje aangetroffen met de tekst "Vlieg er eens uit. Tot volgend jaar!". De museumdirectie is een twitteractie gestart om te achterhalen waar het straaljagermodel is.