Search This Blog

2012-03-19

Petitie tegen windmolens rond het vliegveld van Goetsehoven.

Onderwerp: Petitie tegen windmolens rond het vliegveld van Goetsehoven.


Beste leden en sympathisanten van de WAC,

De VVMV (Vereniging Vlaamse MotorVlieglubs) en het bestuur van de West Aviation Club vragen uw aandacht en medewerking voor het  volgende :

Een projectontwikkelaar plant en doet de voorbereiding van de bouw van een windmolenpark met 7 windturbines in Tienen, evenwijdig met de E40 (Brussel-Luik), met name in de gemeente Goetsenhoven en onmiddellijk aanpalende gemeenten. Een aantal van deze windmolens is ingepland in de directe omgeving  van het vliegveld van Goetsenhoven en dat pal in het verlengde van de runways 06-24 en komt zo boven het naderings-en opstijgvlak uit met meer dan 40 m.  Bovendien is dit ook het geval voor de runways 17-35.  Deze bouw en inplanting bedreigt het voortbestaan van het vliegveld van Goetsenhoven en zijn vliegverkeer.

De Koninklijke Vliegclub De Wouw (Tienen-Goetsenhoven) start daarom zonder dralen een electronische petitie tegen de geplande bouw van besproken windmolenpark. Zie hiervoor de link onder dit bericht of in het document in bijlage.

In naam van de Koninklijke Vliegclub De Wouw (Tienen-Goetsenhoven), haar leden en haar Algemene Vergadering, doen we een oproep aan luchtvaartgezind Vlaanderen en België om mee de electronische petitie te onderschrijven en te steunen, hartelijk dank hiervoor.

http://intranet2.dewouw.net/formboss/output/forms/petitiewindmolens/page0.php

Het bestuur van de WAC
7a, WINDMOLENS te Goetsenhoven.pdf7a, WINDMOLENS te Goetsenhoven.pdf
170K   View