Search This Blog

2014-01-23

Museum Night Fever - BALKAN FEVER in het Legermuseum

rsbericht donderdag 23/01/2014


logo klm-mra
 


 
Met BALKAN FEVER zetten we op zaterdag 22 februari 2014 het Legermuseum in vuur en vlam. Want honderd jaar na de dodelijke aanslag op aartshertog Frans-Ferdinand in Sarajevo word je er onthaald op een wervelende explosie van koperklanken, zigeunerritmes en opzwepende melodieën gebracht door ‘Den Ambrassband’, een twaalfkoppige internationale fanfare die met een mix van Balkan, Klezmer en eigen composities in geen tijd elk publiek weet te veroveren.
 
Geen zin om zelf de beentjes uit te slaan? Geen nood, want tussen de optredens van ‘Den Ambrassband’ door brengt het dansgezelschap TALK de voorstelling ‘Zucht (van poppen en soldaatjes’), een emotionele performance die je beslist niet onberoerd zal laten.

Was je altijd al gefascineerd door aanslagen en executies en heb je een sterke maag? Volg dan zeker een gratis rondleiding over een reeks personages die net als Frans Ferdinand een gewelddadige dood zijn gestorven! Na afloop kun je in ieder geval een glaasje bubbels drinken in onze Balkan Bar om van je emoties te bekomen...

Maar ook buiten valt er vanalles te beleven! Want zittend, hangend en buitelend aan een trapeze opgehangen aan de arcades haalt Conny Schneider alles uit haar saxofoon. En wie de esplanade oversteekt naar Autoworld kan genieten van
aangepaste muzikale begeleiding!
 
Wil je achteraf graag nog eens terugkomen naar het Legermuseum? Bewaar dan zeker je MNF polsbandje: daarmee heb je namelijk de hele maand maart recht op één gratis toegang tot de tentoonstelling “14-18. Dit is onze geschiedenis” die op woensdag 26 februari haar deuren opent voor het publiek!

Meer info?
Sandra Verhulst
Koninklijk Legermuseum
Jubelpark, 3
1000 Brussel
 
Ce communiqué de presse est également disponible en français sur simple demande.