Search This Blog

2014-04-17

Hangar Flying : Nieuwsbrief 79 - "Oproep om St.-Hubert te steunen bracht snel 100.000 euro op"

Forwarded message - From: Hangar Flying vzw 



Hangar Flying is de Engelse uitdrukking voor het keuvelen over luchtvaart. We willen op een aangename en eigenzinnige manier artikels brengen over de Belgische burgerlijke en militaire vliegerij.
Wordt deze nieuwbrief niet correct weergegeven? Lees in een browser
www.hangarflying.be
logo Hangar Flying

Nieuwsbrief 79 - April 2014

 

Vrienden van de luchtvaart,


onze sponsors:

Aviationshop
Aviationshop
Aviationshop
naast de Aviation Shop en Hamilton gaat nu ook Abelag de vzw Hangar Flying actief steunen. Onze redactie is ten zeerste opgetogen met de steun van dit topbedrijf uit de zakenluchtvaart. Abelag (www.abelag.be) bestaat dit jaar 50 jaar en Hangar Flying zal daar in de volgende edities ook de gepaste aandacht aan schenken.
-Tien jaar. Zolang is het geleden dat Jetairfly zijn eerste commerciële vlucht uitvoerde. Ook het formatieteam The Victors blaast tien kaartjes uit. Op 27 augustus 2004 maakten ze een eerste demovlucht voor de brandweer van Gavere. Daarna gingen ze regelmatig formatievluchten uitvoeren, dikwijls vanop hun thuishaven, het vliegveld van Ursel. Het team werkt hard aan de voorbereiding van het komende airshowseizoen (www.thevictors.be). De piloten zoeken ook foto's om een boek te illustreren over het eerste decennium van het demoteam. Uw beeldmateriaal is welkom bij steven@thevictors.be.
-De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en privé-investeerder JK Invest namen elk 50 procent over van de aandelen van Limburg Regional Airport bvba (LRA), de maatschappij die de vliegactiviteiten van de luchthaven exploiteert. Via AvioVision () levert JK Invest soft- en hardware voor de luchtvaartindustrie. LRM en JK Invest willen de vliegactiviteiten van Limburg Regional Airport zeker handhaven maar de luchtvaartgebonden dienstverlening verhuist in de komende jaren naar de bedrijvenzone van Brustem Industriepark (BIP). De partners dromen luidop van een 'fruit en drone valley' in Brustem.
-Een tof bericht kwam van onze lezer Jos Verhaeren: "Hangar Flying bestaat al meerdere jaren, maar onlangs ontdekte ik een Hangar Hotel. Ik heb het bezocht maar kon er spijtig genoeg niet blijven overnachten. Het was echt de moeite waard om het te bekijken, vooral de hele omkadering. Het hotel ademt de sfeer van de militaire luchtvaart van de jaren veertig. Het bevindt zich op Gillespie County Airport (Fredericksburg, Texas)." John Gillespie Magee kwam op 11 december 1941 in de UK om het leven na een mid air collision tussen zijn Spitfire en een Airspeed Oxford. Hij werd vooral beroemd omwille van zijn gedicht 'High Flight' (Oh, I have slipped the surly bonds of earth, and danced the skies …)
-Flybe (flybe.com), de grootste Europese regionale luchtvaartmaatschappij, zal vanaf 3 juli 2014 vluchten aanbieden tussen Antwerpen en London Southend Airport. Reizigers zullen kunnen kiezen uit 16 vluchten per week, dit aantal stijgt naar 26 in september. De vluchten met ATR-72 zullen worden uitgevoerd door haar franchisepartner Stobart Air, in de kleuren van Flybe. Op minder dan 100 meter van de nieuwe luchthaventerminal van London Southend bevindt zich het gloednieuw treinstation. Vandaar spoor je acht maal per uur op amper 53 minuten van Southend naar Liverpool Street Station in hartje Londen. De directie van Antwerp Airport is ervan overtuigd dat CityJet, dat nu al van Antwerpen naar London City vliegt, best leefbaar is naast een airline als Flybe.
Als het trouwens van het Duitse Intro Aviation afhangt, zien we de merknaam VLM Airlines binnenkort opnieuw opduiken, dat meldde altans Travel Magazine op 7 april. Vanaf 2009 begon men VLM te integreren in CityJet en Intro Aviation wordt nu op zijn beurt eigenaar van CityJet. De Duitsers zouden zowel CityJet als VLM als aparte merknamen naast elkaar laten bestaan. Afwachten dus wat de toekomst brengt.
-Het ziet er naar uit dat de redding nabij is voor het vliegveld van Saint-Hubert. Een plan dat werd uitgewerkt door burgemeester Jean-Luc Henneaux en de gebruikers Marc Degimbre en Denis Petitfrère, wacht op definitieve goedkeuring door het Waals Gewest. Een oproep om aandeelhouder te worden van het vliegveld Saint-Hubert bracht binnen de drie dagen meer dan 100.000 euro op, wat toch wel bewijst dat de gebruikers vertrouwen hebben in de nieuwe organisatiestructuur van het vliegveld. Vliegveldcommandant Jean-François Ney en zijn medewerker Emilie Collignon konden het vliegveld op zaterdag 12 april al heropenen.
-De milieuvriendelijkheid van de luchtvaart wordt dikwijls in vraag gesteld. Hangar Flying verwelkomt Ben Mariën die ons regelmatig artikels zal brengen over de milieuproblematiek en de duurzaamheid in de luchtvaart.

Hangar Flying

Deze maand op Hangarflying.be

Boek


Messerschmitt
Me 163 Komet

De Messerschmitt Me 163 Komet werd niet ingezet vanop onze Belgische vliegvelden, maar Bart Vandamme schreef er toch een vlot leesbaar boek over. De recensie is van Frans.  

ARTICLE


Brasschaat célèbre l'Aviation Légère

Het was een goed idee om in Brasschaat een Licht Vliegwezenlaan in te huldigen. Jean-Pierre was aanwezig bij de feestelijke inhuldiging en beschrijft o.a. de overvluchten met Agusta, Piper Cub  en Stampe SV4b. 

IMPRESSION


Happy tenth anniversary Jetairfly

Jetairfly bestaat 10 jaar en Guy laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Hij brengt ons een impressie die illustreert hoe sterk de maatschappij het afgelopen decennia is gegroeid.

ARTIKEL


Grondwater onderzoek vanuit de lucht

Een onderzoek vanuit een helikopter van de verzilting van het grondwater van de kustvlakte is een primeur voor België. Tom volgde de operatie. 

ARTIKEL


Dollars enige wapen tegen uitstoot CO2
in de hoogte

Onze gastauteur Ben Mariën start zijn medewerking aan Hangar Flying met een voor de luchtvaartsector én de reizigers confronterend artikel over de CO2-uitstoot.   

DATABASE


Nike-site, Elsenborn

Thierry Cardon zorgde voor een update van ons gegevensbestand voor de regio Elsenborn, waaronder deze informatie over de vroegere Nike-site.  

ARTIKEL


Vijf jaar JOE

Voor haar vijfde verjaardag organiseerde radio JOE fm een ballonmeeting in Eeklo. Frans ging luisteren naar muziek en vooral kijken naar de ballonnen.

IMPRESSIE


Bronco fandag 2014

Bronco-piloot Tony Debruyn weet zich omringd door een enthousiast team van actieve vrijwilligers, het Bronco Demo Team. Tom ging naar de jaarlijkse fandag. 

DATABASE


Licht Vliegwezenlaan (Brasschaat)

De informatie over de inhuldiging van de Licht Vliegwezenlaan is ook opgenomen in ons databestand van het luchtvaartpatrimonium.
Copyright © 2014 Hangar Flying vzw, alle rechten voorbehouden.

Ons postadres:
Hangar Flying vzw
Meidoornlaan 44
Grimbergen 1851
Belgium


Email Marketing Powered by MailChimp