Search This Blog

2014-08-15

Hangar Flying : Nieuwsbrief 83 - "Hebben Europese politici de nodige lessen getrokken uit de Groote Oorlog?"


Another delivery of interesting aviation news from our friends
Please have a look at www.gofundme.com/dc8simulator another great initiative to increase our aviation heritage

Forwarded message From: Hangar Flying vzw <


Hangar Flying is de Engelse uitdrukking voor het keuvelen over luchtvaart. We willen op een aangename en eigenzinnige manier artikels brengen over de Belgische burgerlijke en militaire vliegerij.
Wordt deze nieuwbrief niet correct weergegeven? Lees in een browser
www.hangarflying.be
logo Hangar Flying

Nieuwsbrief 83 - Augustus 2014

 

Vrienden van de luchtvaart,


onze sponsors:

Aviationshop
Aviationshop
Aviationshop
de herdenkingen rond 100 jaar Eerste Wereldoorlog volgen elkaar in een snel tempo op. Tijdens de Groote Oorlog werd het vliegtuig een volwaardig wapen. Heel wat gesneuvelde piloten worden nu herdacht. Herdenkingen als deze in Saint-Symphorien en in Leuven waren aangrijpend. Vele Belgische steden en gemeenten organiseren de komende jaren hun eigen herdenking aan de oorlogsgruwel.

De rake speech van KULeuven-rector Rik Torfs voor de in de stadsbibliotheek verzamelde VN-Veiligheidsraad doet ons nadenken. Torfs: "Deze week is de Eerste Wereldoorlog herdacht over heel de wereld. Mooie woorden zijn gesproken, prinsessen bewonderd en presidenten kregen applaus. Maar we moeten de moed hebben om verder te gaan dan de gevaarlijke schoonheid van woorden….  Het is goed dat we herdenken. Dat we herinneren. Dat we niet vergeten. Dat we met enige afstand en wijsheid nadenken over wat in het verleden is gebeurd. En toch is net die positieve houding ook een probleem. Herdenkingen gaan altijd over het verleden. Als het over vandaag gaat, is een zelfde graad van wijsheid pijnlijk afwezig, wordt ze gezien als zwakheid, als overbodig. Alsof nederig het verleden beschouwen ons toestaat om meteen nieuwe, andere, maar uiteindelijk zeer gelijklopende fouten te maken vandaag."

Niettegenstaande alle positieve initiatieven moeten we maar de krant openslaan en ons even de vraag stellen of we 100 jaar na de gruwel van de Eerste Wereldoorlog niet dezelfde fouten maken. De vijand is inderdaad veranderd. Maar hebben onze Europese politici, en daarmee ook onze Europese defensie, inderdaad de nodige lessen getrokken uit de Groote Oorlog?

-In de nieuwsbrief van mei 2014 schreven we al dat Guy Van Herbruggen, Eric Verlie, Peter Kirschen en Charles Kennedy 10.000 dollar willen inzamelen om een ex-Flying Tigers DC-8-63 vluchtsimulator van Galveston (Texas, USA) naar het vliegveld van Saint-Ghislain te transporteren. Eind augustus zou de simulator aankomen in Zeebrugge. De kosten voor het transport worden op 10.000 dollar geraamd, ongeveer de helft is al verzameld via GoFundMe, www.gofundme.com/dc8simulator. Uw financiële bijdrage blijft welkom, alsook foto's van Flying Tigers DC-8 die zullen gebruikt worden in een boek.

-Piloten die een Europees (EASA) vliegbrevet wensen te behalen, kunnen voortaan studeren via een gloednieuwe iPad App van het Amerikaanse pilot training software bedrijf King Schools. Het innovatieve platform werd ontwikkeld in samenwerking met de Belgische pilotenschool EuroPilot Center. De App kreeg de naam E-gle (EASA-Guided Learning Experience) en is geheel in overeenstemming met de nieuwe Europese leerdoelen voor piloten. E-gle kan gratis gedownload worden via de Apple App Store (zoekopdracht E-gle) en bevat een demo van alle leermodules. Complete modules kunnen worden aangekocht via de App zelf. Elke module stemt overeen met één van de negen EASA examens voor de Privaat Piloot opleiding. Additioneel is er een examentrainer beschikbaar die de kandidaat in staat stelt om onbeperkt proefexamens te oefenen. Meer informatie op www.kingschools.com/EASA-training of via de EASA Approved Training Organisation EuroPilot Center in Deurne www.europilotcenter.be.

-De Belgian Handflight Fund, de organisatie die reeds enkele vliegtuigen en zwevers aangepast heeft om vliegen met een beperking mogelijk te maken, wordt momenteel draaiende gehouden door een zeer beperkte groep van toegewijde vrijwilligers. Om de verdere groei van de organisatie te ondersteunen, willen ze een grotere ploeg van medewerkers bijeenbrengen die naargelang de lopende opdrachten of projecten en naar eigen interesse en beschikbaarheid een handje willen toesteken. Ze zijn dus op zoek naar mensen die de luchtvaart een warm hart toedragen, en die hun enthousiasme willen doorgeven aan mensen met een fysieke beperking. Iedereen is welkom, elke bijdrage, elke vorm van hulp kan nuttig zijn. Interesse? Contacteer koen@archytas.be, gsm 0477 53 37 89. Kijk voor de introductie op www.handflight.be/nl-werkgroep.html.

-Naar aanleiding van de komst van president Obama op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem op 26 maart 2014, heeft de Flanders Aviation Society (FAS) een opmerkelijk tijdschrift gepubliceerd over dit evenement. Er staan ondermeer artikels in over de Air Force One, Marine One, een interview met F-16 -piloot Vanlerberghe die de Air Force One een tijdje moest begeleiden, enz. Het accent ligt natuurlijk op de operaties in en om Wevelgem. De speciale editie van het FAS-tijdschrift, boordevol kleurenfoto's, is nu te koop voor 5 euro (exclusief 2 euro verzendingskosten). Te bestellen via Flanders Aviation Society, fas-info@hotmail.com, betalingen via BE12 1032 2403 3692.

- Omwille van een softwareprobleem zijn de Google Maps in de database www.aviationheritage.eu voorlopig niet beschikbaar. Een oplossing komt er pas nadat ook de software die gebruikt wordt voor www.hangarflying.be in de loop van september zal geactualiseerd worden.

-De digitalisering biedt natuurlijk heel wat mogelijkheden aan jonge luchtvaartliefhebbers. Een paar jaar geleden vroeg de Nederlander Harry Biard aan Hangar Flying historisch fotomateriaal van de luchthavens Antwerp Airport, Brussels Airport en de Brussels helihaven, Haren-Evere en Ostend-Bruges Airport. Op zijn verzoek heeft Bob Nesbitt uit de Verenigde Staten in Flightsimulator (FS2004) een YouTube film gemaakt  van deze luchthavens zoals ze er omstreeks 1961 uitzagen. Perfect is het natuurlijk niet omdat ook Flightsimulator zijn beperkingen heeft. De scenery –en daarmee ook een stukje Belgische luchtvaartgeschiedenis– wordt nu internationaal gedownload door computerfanaten, www.youtube.com/watch?v=i_WaQ-yvuSA.

Deze maand op Hangarflying.be

ARTIKEL


Vlaamse Flying Doctors brengen een Cessna naar Afrika

Vlaamse Flying Doctors brachten succesvol een Cessna 206 over van België naar het Congolese Virunga-park. Tom was voor Hangar Flying aanwezig op het persmoment in Wevelgem. Hoe de missie is afgelopen kan je dit najaar bekijken op één (VRT).

THEMANUMMER


Abelag Aviation célèbre ses 50 ans

De artikels van Guy over Abelag, aangevuld met extra fotomateriaal van o.a. de bijeenkomst van ex-Abelag werknemers, zijn nu gebundeld in een knap themanummer. Manu zorgde voor de geslaagde grafische vormgeving. U kan dit themanummer in pdf-formaat gratis downloaden.

IMPRESSIE


Fly In Koksijde

In het kader van de herdenking '100 jaar Eerste Wereldoorlog' organiseerde de gemeente Koksijde in samenwerking met de West Aviation Club een Fly In. Tom vond dit een zeer aangenaam en goed georganiseerd luchtvaartevenement. 

DATABASE


Vroeger torengebouw Oostende-Middelkerke

Begin juli ging het oud torengebouw van Oostende-Middelkerke tegen de vlakte.

ARTICLE


Fête nationale 2014 pêle-mêle

Jean-Pierre bekeek op 21 juli de Nationale Feestdag vanuit de lucht. Drie dagen eerder was hij ook op Goetsenhoven voor een bijeenkomst van de Silver Spurs, de oud-piloten van de mythische Starfighter.

ARTIKEL


Rallyvliegen

Voor Peter en Kevin was de foto-vliegrally van de Vliegclub Hoevenen, georganiseerd door Bart Dierickx en Claire Bourgain,  zeker voor herhaling vatbaar. Onze Hangar Flying-collega's behaalden een knappe tweede plaats. 

IMPRESSION


Tailwheel Meet
EBGG 2014

De Tailwheel Meet in Overboelaere was niettegenstaande het minder goede weer toch een leuk en interessant evenement. Natuurlijk was Jean-Pierre van de partij om Hangar Flying te vertegenwoordigen.

DATABASE


Rue Henri Gonay (Jersey)
Op het eiland Jersey werd een straat genoemd naar Majoor Vlieger Henry Gonay, DFC. Hij kwam met zijn Typhoon (263 Sqn) op 14 juni 1944 op het eiland om het leven, daar is hij ook met militaire eer begraven.

LIVRE


The Thousand Landings

Jean-Pierre las voor ons Ten Thousand Landings, een kanjer van een luchtvaartboek geschreven door « Adri » Adriaensens. Adri vloog in zijn 35-jarige carrière met meer dan 80 verschillende type vliegtuigen en registreerde meer dan 5.000 vluchturen in zijn logbook. Een boek geschreven met passie voor de luchtvaart. 

ARTIKEL


Belgisch burgervliegtuig beschoten door MiG

Het neerhalen van de Malaysia Airlines B777 MH17 deed Frans terugdenken aan een ongeval uit de Koude Oorlog waar een Belgisch vrachtvliegtuig bij betrokken was. Een aanval van een Mig op een Sabena DC-3 kostte het leven aan radio-operator Jozef Clauwaert. 

IMPRESSIE


De Antwerpse feniks herrijst

Kevin zat aan boord van vlucht VG001, gevlogen door de eerste Fokker 50 die opnieuw de VLM-kleuren draagt.

DATABASE


Kunstwerk Pierced Plane, Koksijde

Het kunstwerk 'Pierced Plane' staat opgesteld in de abdijhoeve Ten Bogaerde in Koksijde. Jules Tielemans bezorgde ons foto's van dit werk van de Belgische kunstenaar Yves Obyn.
Copyright © 2014 Hangar Flying vzw, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven in ons adressenbestand.
Ons postadres:
Hangar Flying vzw
Meidoornlaan 44
Grimbergen 1851
Belgium