Search This Blog

Thursday, 13 July 2017

Nieuwsbrief SV-4B 3/2017

Forwarded message - From: SV-4BBekijk de webversie
SV-4B Nieuwsbrief 3/2017
Met deze nieuwsbrief proberen we zoveel mogelijk informatie en foto's te verzamelen van het na-oorlogse Belgische opleidingsvliegtuig SV-4B. Foto's en informatie zijn dan ook steeds meer dan welkom, en worden gepubliceerd op onze SV-4B website. Door te klikken op de titel of de foto kom je op de pagina terecht. De nieuwsbrief verschijnt 4 tot 5 keer per jaar.

Speciale tip voor gmail gebruikers :
Zorg er voor dat deze nieuwsbrief niet bij uw ongewenste reclame terecht komt. Versleep de nieuwsbrief van de tab Reclame naar de tab Primair (de persoonlijke inbox). Gmail vraagt dan of alle nieuwe e-mails met hetzelfde afzenderadres ook onder de tab Primair geplaatst moeten worden. Het gewenste antwoord hierop is natuurlijk: ja.
SV-4B V52, de laatste operationele SV-4B vlucht
Op 30/3/1978 vloog SV-4B V52 de laatste operationele "militaire" vlucht toen het toestel werd overgevlogen door Adj. Harry Raes naar Koksijde, om openbaar verkocht te worden. Zijn dochter Corinne bezorgde ons enkele uitzonderlijke foto's genomen van die historische vlucht. Vandaag vliegt SV-4B V52 nog steeds met registratie OO-BPL.
Externe generator op SV-4B

Sommige SV-4B toestellen hebben een externe generator. SV-4B V29 heeft er één, en ook SV-4B V58, het toestel dat dit jaar terugkeerde van zijn Duitse basis naar Deurne.
SV-4B V58 was één van de blikvangers op de Stampe fly-in van 2017 in Deurne.
SV-4B V17 in de jaren 50

Regelmatig duiken oude foto's op van toestellen waar weinig foto's van bestaan. Dank zij onze vriend Daniel Brackx van Belgian Wings, kregen wij deze zeldzame opname doorgestuurd van SV-4B V17. Een toestel dat in 1960 na een overturn afgeschreven werd.
V5 zwart-wit foto
SV-4B V5 is een 'overlever. Het toestel werd na enkele crashes gebruikt als sleepvliegtuig bij de Luchtcadetten, en had daarna verschillende eigenaars. Kamiel Lievens vloog er vele jaren mee, en het toestel werd ooit gesponsord door de voormalige bank "BACOB". Het vloog ook korte tijd met de Graphic Screen sponsor beschildering. En Inge Daems bezorgde ons daar een moie oude z&w foto van.
V360 cockpit look

SV-4B V30 OO-MON heeft na een aantal omzwervingen in 2013 eindelijk een vaste stek gevonden bij eigenaar (Brig. Gen. retired) Guy Van Eeckhoudt. Het is dan ook steeds prettig om te zien dat de V30 op de meeste fly-ins en happenings verschijnt. Een 'inside look' tijdens de Stampe fly-in Deurne 2017.
V43 in Pentax kleuren

SV-4B V43  werd vanaf 1986 in Nederland gebruikt als sleeptoestel, en gesponsord door 'Pentax'.De meeste bestaande foto's ervan geven een verkeerd kleurenbeeld mee. Deze foto die Yves Dumortier ons bezorgde toont mooi de originele kleuren van de SV-4VB V43 "Pentax".

V26 low pass in 1968

In 2010 werd SV-4B V26 gekocht door een eigenaar in Frankrijk, en sindsdien hebben we er niets meer over gehoord. Het is een toestel dat nadat het openbaar werd verkocht lange tijd bleef opgeslagen. Het is dan ook mooi dat er af en toe nog foto's opduiken van dit toestel. Op deze foto tijdens een low pass in Goetsenhoven in 1968.
Open-Deur EBGG
Tijdens de zomerperiode zijn der diverse open-deurs en fly-ins :
- 29-30/7 Keiheuvel
- 5-6/8 EBGG
- 12-13/8 Schaffen Diest
- 19-20/8 EBZR
- 25-27/8 100 jaar EBKT
- 26-27/8 Kiewit
- 8/9 Sanicole - sunset
- 9/9 spottersday KB
- 10/9 airshow Sanicole
- 16-17/9 Brasschaat
- 24/9 Maillen
Maar we stellen hier graag de opendeur van EBGG, een zweefvliegveld voor,  en elk jaar het treffen van enkel 'tailwheels' en tussendoor zweefvliegdemonstraties en acro demo's van de plaatselijke piloten Peter Van Israel en Luc Coessens op Pitts.
Doorlopend BBQ en familiale sfeer. En ieder jaar ook het trefpunt van meerdere SV4 toestellen.
Andere fly-ins

We kunnen niet alle fly-ins of opendeurs in detail vermelden maar steeds de moeite waard zijn de fly-ins van Schaffen-Diest en Zoersel, die ons al info doorstuurden.
Op beide events valt heel wat te beleven en is er steeds een gamma aan randanimatie en activiteiten.
Bezoek onze website
www.sv4b.be
D. De Quick

Laposta e-mailmarketing--
Y