Search This Blog

2021-08-06

Nieuwsbrief War Heritage Institute juli 2021

Forwarded message - From: War Heritage Institute 


Nieuwsbrief juli 2021
Overlijden oud-gevangene Fort van Breendonk: Louis Boeckmans
Op 18 juli 2021 is Louis Boeckmans ( 98 ) overleden.
Louis was verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1944 werd hij verraden en kwam hij via het Fort van Breendonk in Buchenwald terecht.
De verschrikkingen van de oorlog zijn hem altijd steeds bijgebleven. Louis gaf hierover ook lezingen om ervoor te zorgen dat ze ook in het collectieve geheugen zouden blijven bestaan. Recent, in juni 2021, werd zijn getuigenis voor de laatste keer opgenomen.

Bedankt Louis, om te strijden voor onze vrijheid, en voor jouw missie om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaalt!
 
Instaprondleiding Jubelpark:
Legermuseum ♥ Museum A&H

Op één namiddag alle hoeken van de wereld zien, dat kan tijdens de instaprondleidingen die het Legermuseum samen met Museum Kunst en Geschiedenis organiseert. Laat je in het Museum Kust en Geschiedenis op sleeptouw nemen door een gids en ga van Canada via Zuid-Amerika over Indonesië en Vietnam naar China, Nepal en India. Via een verborgen doorgang maak je de oversteek naar het Legermuseum, over de Triomfboog heen met adembenemend uitzicht over Brussel. Hier vertrek je vanuit de vliegtuighal, en neemt de gids je mee in de voetsporen van soldaten ingezet aan verre fronten.
Oproep Kunstenaars Museum Night Fever



Voor Museum Night Fever op 23 oktober zijn wij op zoek naar jonge kunstenaars, studenten, scholen, jeugdgroepen,….die graag een act in elkaar willen steken en tentoonstellen of performen tijdens dit evenement.

Sta je al te trappelen en wil je meer informatie?

Neem dan contact op met onze educatieve dienst via sandrine.place@whi.be
(opgelet: met vakantie t.e.m. 15 augustus)
 
Nieuwe tijdelijke gast in onze pinacothèque in het Legermusem: Achille Van Sassenbrouck

De schilderwerken van kunstschilder Achille Van Sassenbrouck kunnen bewonderd worden in onze tijdelijke schilderijenexpo in de zaal '14-'18 in het Legermuseum van Brussel van begin juli tot eind september.
 
Nieuwe tijdelijke tentoonstelling in Fort van Breendonk

In het Fort van Breendonk loopt een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. In deze expo ontdekt u de geschiedenis van de eerste concentratiekampen in Duitsland tot het Verdrag voor de Rechten van de Mens.
Toegang tot deze tentoonstelling is inbegrepen in de inkomprijs.
Nationale Feestdag – Korea

Ter ere van de 70ste verjaardag van de inzet van het Belgische Vrijwilligerskorps voor Korea nam een tienkoppige Koreaanse delegatie deel aan het defilé op de Nationale Feestdag. Tijdens hun bezoek aan België bezocht deze delegatie ook de slagvelden rond Bastogne.
 
Bezoek aan de C-130

Het iconische militaire vliegtuig C-130 staat sinds 1 juli op de museumsite van het First Historical Wing Centre in Bevekom. Plan gerust een bezoekje in om dit majestueuze vliegtuig te komen bewonderen.

Inkomprijzen First Wing Historical Centre:
zonder bezoek C-130: 5€
met bezoek C-130: 7€

Openingstijden:
-Open elke 2de en 4de zondag van de maand van 14:00 tot 18:00 voor individuele bezoekers
-Elke 1ste zondag van de maand voor groepen. Enkel op reservatie en op beschikbaarheid van de gidsen.
-Rondleidingen worden ook gegeven op dinsdagnamiddag tijdens de vrijwilligersdag.