Search This Blog

Monday, 4 July 2011

TV Show VTM 07/07/2011 21:45 De Luchtpoltie

Dankje wel Jules 
 
Hallo Yves,
 
Vanaf donderdag 7 juli is er elke donderdag om 21.45h, en dit gedurende 8 weken, de documentaire 'De Luchtpoltie' op VTM. Het gaat hier om de documentaire serie die in het voorjaar op RTBF te zien was maar ditmaal in een 'Vlaamse versie'.
 

De Luchtpolitie

Aflevering 1
Vandaag maken we kennis met de afdeling luchtsteun van de federale politie van België en hun spectaculaire interventies. In Charleroi helpen ze bij de achtervolging van een winkeldief die met zijn rijgedrag heel wat mensen in gevaar brengt. De man wordt in het nauw gedreven, maar dan loopt het uit de hand. Een motorfiets rijdt door een wegversperring en racet tegen 200 per uur door de bebouwde kom. De grondploegen kunnen niet volgen maar de motorrijder weet niet dat er ook nog een heli boven zijn hoofd hangt. Er komt een oproep binnen van de Cel Vermiste Personen. Een bejaarde vrouw is al 2 dagen zoek en er is twijfel of ze nog levend zal gevonden worden. 
 
 
Hieronder de franse tekst die Emile Ronvaux ons mailde toen deze serie, in het voorjaar, op RTBF werd uitgezonden.
 
Une série documentaire inédite en 6 épisodes et qui nous emmène à Melsbroek et dans les airs pour découvrir l'univers et le travail du service d'appui aérien de la police fédérale. Du jamais vu à la télévision : c'est en effet la première fois que la police fédérale autorise l'utilisation de ses images filmées par hélicoptère.

5 hélicoptères, des pilotes expérimentés, des spécialistes de la reconnaissance aérienne et des techniciens : l'Unité aérienne basée à Melsbroek est sur pied de guerre jour et nuit pour venir en aide aux services de police du pays. Au total, l'Unité rassemble une quarantaine de personnes bilingues: les missions ne connaissent pas les frontières linguistiques. Leur mission principale : la récolte et la transmission d'informations en temps réel, permettant ainsi aux équipes sur le terrain de gagner un temps précieux.
Groeten,
 
Jules Tielemans