Search This Blog

2014-02-16

Hangar Flying vzw Nieuwsbrief 77 - "Veel mensen realiseren hun droom door te kiezen voor een job in de luchtvaart"

Forwarded message - From: Hangar Flying vzw <




Hangar Flying is de Engelse uitdrukking voor het keuvelen over luchtvaart. We willen op een aangename en eigenzinnige manier artikels brengen over de Belgische burgerlijke en militaire vliegerij.
Wordt deze nieuwbrief niet correct weergegeven? Lees in een browser
www.hangarflying.be
logo Hangar Flying

Nieuwsbrief 77 - Februari 2014

 

Vrienden van de luchtvaart,


onze sponsors:

Aviationshop
Aviationshop
tijdens de eerste maand van het jaar kijken we altijd uit naar de BCARG newsletter, de maandelijkse uitgave van de Belgian Civil Aviation Research Group. Traditioneel publiceert BCARG dan het overzicht van de mutaties op het Belgisch luchtvaartregister. Veel positiefs valt over ons civiele register niet meer te schrijven, het gaat er ronduit slecht mee. Binnen geen enkel segment zien we nog een stijging van de inschrijvingen op het Belgisch register. Zelfs inschrijvingen van helikopters gaan er nu op achteruit. Het enige lichtpuntje in 2013 is dat we voor de ultralights en warmeluchtballons een status-quo noteren. Er vertrokken verleden jaar meer zakenjets uit België dan dat er bij kwamen. Belgische registraties bij zwevers worden een unicum, in 2013 amper 2 inschrijvingen en 28 (!) afschrijvingen!  Het is bijna niet te geloven maar het is al tien jaar geleden dat er nog een motorzwever een Belgische inschrijving kreeg. De trend binnen de airliners is moeilijker te evalueren omdat heel wat toestellen in het winterseizoen elders worden verhuurd.

-Toch blijven er veel positieve signalen komen uit de luchtvaartsector. Op zaterdag 8 maart 2014 zetten de luchthavens Antwerpen, Brussels Airport, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge samen met de Vlaamse motorvliegclubs, de lucht- en ruimtevaartindustrie, Defensie en de VDAB voor de eerste keer gezamenlijk hun deuren open. In samenwerking met de Vlaamse overheid organiseren ze dan de eerste editie van de Luchtvaartdag, waar jong en oud een unieke blik krijgen achter de schermen van de luchtvaart. Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Hilde Crevits schrijft in het voorwoord van de informatiebrochure: “Luchtvaart vervult een motorfunctie binnen de Vlaamse economie. De luchthavens, die een onderdeel vormen van de luchtvaartsector, stellen meer dan 40.000 mensen te werk en creëren een toegevoegde waarde van ongeveer 3, 5 miljard euro per jaar. Luchtvaart komt tegemoet aan de verplaatsingsnoden van de samenleving, maar luchtvaart is nog veel meer. Luchtvaart laat niemand onberoerd: luchtvaart laat mensen dromen. Mensen die actief zijn in de luchtvaartsector zijn één voor één gepassioneerd bezig met hun vak: ze zijn gebeten door de luchtvaartmicrobe. Veel mensen realiseren hun droom door te kiezen voor een job in de luchtvaartsector. Luchtvaart is dynamisch en omvat zeer veel activiteiten en een brede waaier aan jobs. Het thema van deze Luchtvaartdag is dan ook: ‘Ontdek de luchtvaart in volle actie’. We willen het brede publiek kennis laten maken met de luchtvaartactiviteiten en de mensen die werken in de luchtvaartsector.” De site www.luchtvaartdag.be zal voortdurend aangevuld worden met de recente informatie over de Luchtvaartdag.

Hangar Flying

Deze maand op Hangarflying.be

ARTIKEL


Giel Sweertvaegher:
“a creative impression of what aviation is all about”

Van onze gastauteur Guido Bouckaert mochten we een artikel ontvangen over Giel Sweertvaegher. Kijk naar de beelden van deze jonge luchtvaartfotograaf en oordeel zelf. 

IMPRESSION


F-104 belges, un épilogue en quelques épisodes

In 2013 was het 50 jaar geleden dat de Lockheed F/TF-104G Starfighter bij de Belgische Luchtmacht in gebruik genomen werd. Jean-Pierre brengt ons een uitzonderlijke selectie van minder bekende beelden over dit legendarische vliegtuig.  

ARTIKEL


Vliegeren in De Haan

Windvliegers bestaan al eeuwen en zijn technisch sterk geëvolueerd en geschikt voor vele toepassingen. Frans sprak in De Haan met een jonge ontwerper van kites, de winnaar van de Palm Urban Crafts Award 2013. 

DATABASE


Vliegveldstraat (Overpelt)

Af en toe verwijzen straatnamen naar een vrij onbekend stuk luchtvaartgeschiedenis. Lees hier het verhaal van de Vliegveldstraat in Overpelt. 

IMPRESSIE


Finnair viert zijn 90e verjaardag

In november 2013 vierde de luchtvaartmaatschappij Finnair haar negentigste verjaardag. Kevin en Guy brengen een impressie over de jarige met natuurlijk aandacht voor haar aanwezigheid in België. 

DATABASE


Gedenkplaten Gravensteen

Belgische parachutisten herdacht met gedenkplaten in het Gentse Gravensteen.
Copyright © 2014 Hangar Flying vzw, alle rechten voorbehouden.