Search This Blog

Friday, 24 February 2012

Royal Army Museum :Expo "Hebben en houden van de soldaat tussen leven en dood"

 
 
Expo "Hebben en houden van de soldaat tussen leven en dood"
van 16 maart tot 15 september 2012

 
Om de oorlog te overleven, heeft de soldaat niet enkel wapens nodig. Eenvoudige objecten zoals een verrekijker, een conservenblik, een spade of een woordenboek kunnen eveneens het verschil tussen leven en dood uitmaken.
 
Wat zou er tijdens de Grote Oorlog zoal in de zakken van een Duitse soldaat hebben gezeten? Wat aten de Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog? In stille momenten of om de angst te verschalken vindt de soldaat troost en steun in een sigaret, een pakje kauwgom, een kaartspel, een liedje of een slokje alcohol. Verwondingen vragen verzorging en de zwaar op de proef gestelde zenuwen vergen rust. De soldaat wil absoluut contact met zijn familie houden en hij wil van de laatste ontwikkelingen op de hoogte worden gehouden...
 
Van 16 maart tot 15 september 2012 verwelkomt het Koninklijk Legermuseum Hebben en houden van de soldaat tussen leven en dood, een tentoonstelling van Torbjörn Lenskog, één van de beroemdste artistieke directeurs in Zweden.
De tentoonstelling presenteert meer dan 1000 militaire objecten, van de 18e eeuw tot heden, uit de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zweden. Bits & Pieces between Life and Death liep reeds in het Legermuseum van Stockholm van 1 juli tot 31 december 2010, vervolgens in Oslo tot december 2011 en wordt nu overal ter wereld opgezet.
 
 
De tentoonstelling is alle dagen toegankelijk (behalve op maandag)
van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u45 - Gratis toegang
 
Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Jubelpark 3 – 1000 Brussel
Dr. Natasja Peeters +32 (0) 737 79 02 - expo@klm-mra.be - www.klm-mra.be