Search This Blog

2013-01-25

Vizion Air introduceert een nieuw luchvaartconcept ‘op maat’

Vizion Air is de eerste luchtvaartmaatschappij waar de klant het product voor een zeer groot deel zelf kan bepalen. Vizion Air werd geboren vanuit de ervaringen die werden opgedaan door The Aviation Factory. De luchtvaartmaatschappij heeft permanent een Fokker 50 ter beschikking en kan indien nodig beroep doen op de vliegtuigenportefeuille van The Aviation Factory. “Het concept achter Vizion Air is eigenlijk heel eenvoudig”, aldus Carl Legein, CEO van Vizion Air. “We willen de oorspronkelijke servicewaarden van de luchtvaart opnieuw in ere herstellen en van de luchtvaart opnieuw een inspirerende ervaring maken.” Vizion Air pakt ook zelf uit met specifieke vluchten in het kader van grote sport- en cultuurevenementen.


Vizion Air kan men omschrijven als een ‘boutique airline’, waar heel wat serviceaspecten door de klant kunnen worden ingevuld. Op die manier kan iedere klant voor zijn passagiers een eigen product gaan definiëren. “Dit is mogelijk omdat de vliegtuigen die we inzetten, grotendeels door Vizion Air zelf gecontroleerd worden. In samenwerking met een geaccrediteerde reisagent kunnen wij zelfs op maat gemaakte reispackages ontwikkelen”, verklaart Carl Legein.

Vizion Air heeft 24 uur op 24, 7 dagen op 7, een eigen Fokker 50 ter beschikking. Dit turbo-proptoestel, dat een uitstekend operationeel track record heeft, wordt gevlogen door Denim Air. Denim Air voert als een all-round dienstenaanbieder vluchten uit voor tal van andere luchtvaartmaatschappijen.

Doorgedreven serviceconcept à la carte
Met Vizion Air kan de klant zelf de bestemming, routing en uurroosters bepalen in functie van zijn eigen agenda. Er kan probleemloos worden opgestegen vanuit de luchthavens van Antwerpen, Brussels Airport, Oostende, Kortrijk, Charleroi, Luik, Luxemburg, Rijsel, Maastricht, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Eindhoven en tal van andere regionale luchthavens in Europa. Een projectleider van Vizion Air begeleidt de klant van A tot Z bij het charterproject. Het meest opvallende element is het feit dat de klant een persoonlijke toets kan geven aan de vlucht.

De catering kan vrijuit worden gekozen, van een eenvoudige snack tot en met een gastronomisch driegangendiner van je favoriete chef op een hoogte van 21.000 voet. Het bedrijfslogo van de klant kan op de hoofdeinden van de stoelen worden aangebracht of zelfs op de buitenkant van het toestel. In plaats van de gewone passagiersterminal kan de check-in en boarding ook gebeuren via de General Aviation terminal.

De Fokker 50 is een zeer betrouwbaar, comfortabel en milieuvriendelijk vliegtuig, want het brandstofverbruik is relatief beperkt. Het toestel biedt plaats aan 50 passagiers en kan ook heel wat bagage meenemen in het laadruim. De actieradius van de Fokker 50 laat toe om vanuit de Benelux heel wat Europese bestemmingen te bereiken. Het toestel kan ook gemakkelijk landen op kleinere luchthavens met korte landingsbanen. Dankzij de uitstekende vliegkarakteristieken van de Fokker 50 behoren zowat alle regionale luchthavens en kleine vliegvelden tot de mogelijke bestemmingen, waardoor de klant veel dichter bij zijn eindbestemming kan landen en weer opstijgen.



Naast de à-la-carte-charters zal Vizion Air in beperkte mate aan particulieren ook lijnvluchten aanbieden en speciale charters organiseren in het kader van speciale sport- en cultuurevenementen.

Naar Milaan in stijl
Op 8 februari 2013 gaat Verdis opera Nabucco in première in de Scala van Milaan. Vizion Air legt die dag een vlucht in vanuit de luchthaven van Antwerpen. De passagiers worden met een limousine thuis opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Bij aankomst in Milaan kunnen de passagiers zich in een kamer van het Four Seasons Hotel opfrissen en daar hun avondkledij aantrekken. Vooraleer naar het nabijgelegen opera gebouw te vertrekken, kan men nog even genieten van een fingerfood-buffet. Tijdens de pauze wordt een glas champagne aangeboden en na de voorstelling brengen limousines de passagiers opnieuw naar het vliegtuig. De dag wordt afgerond met een gastronomisch diner dat door een topchef wordt bereid.

Best regards,

Daniel