Search This Blog

2024-03-22

✈️ Steun Luchthaven Deurne — Soutenons l'aéroport de Deurne. ✈️

View this email in your browser

Petition uniquement en néerlandais mais vous trouverez les explications en français en fin d'e-mail. 
 
 
Luchthaven Deurne heeft onze steun nodig en het VTB betuur steunt deze actie. We nodigen je uit om je bij ons aan te sluiten door de petitie te ondertekenen.

Met minder dan 10 dagen op de klok om bezwaar te maken tegen de omgevingsvergunning voor de Luchthaven van Deurne, heeft districtsraadslid Alain Hoeckx de petitie "✅✈️ Ja voor Luchthaven Deurne: Voor groei & ontwikkeling" gelanceerd. Deze actie komt op een cruciaal moment, waarbij de noodzaak voor lokale steun en erkenning van de luchthaven meer dan ooit aanwezig is.
 
De petitie dient als een directe oproep aan alle voorstanders van de luchthaven om zich te verenigen en een sterk tegenwicht te bieden aan de aandacht die actiegroepen zoals Vliegerplein en Doe Deurne Dicht ontvangen van zowel de lokale als de nationale pers. Hoeckx merkt op: "Het is oneerlijk dat je je met zo'n bezwaarschrift enkel als tegenstander kan kenbaar maken."
 
Een belangrijk aspect dat Hoeckx wil benadrukken is het belang van een evenwichtige discussie en de noodzaak om de vele voordelen van de luchthaven in de schijnwerpers te zetten. "Van essentieel orgaanvervoer en ziekenvervoer tot een cruciale rol bij stakingen op Zaventem, biedt de luchthaven onmisbare diensten. Bovendien loopt Antwerp Airport voorop in de transitie naar elektrisch vliegen, wat de toekomst van duurzame luchtvaart inluidt."
 
Echter, wat vaak onderbelicht blijft in de discussie, is de impact op de toegankelijkheid en het gemak voor inwoners van de regio. Zonder Luchthaven Deurne worden mensen uit een uitgestrekte regio – van Essen tot de Kempen en het Waasland – genoodzaakt naar Brussel of andere luchthavens te rijden. Dit leidt niet alleen tot een aanzienlijk tijdverlies – denk aan minstens twee uur vooraf in Brussel zijn, plus de reistijd over de drukke ringwegen van Antwerpen en Brussel – maar ontneemt ook ouderen de kans op een gemakkelijke manier op reis te gaan. 
 
Deze kwestie benadrukt de noodzaak om meer te spreken van "onze luchthaven" en een sterk wij-gevoel te creëren onder de inwoners van de regio. De luchthaven biedt niet alleen directe banen voor piloten en een ecosysteem voor toeleveranciers en de luchtvaartschool, maar vertegenwoordigt ook een essentiële pijler voor de lokale economie en connectiviteit.
 
Met de petitie hoopt Hoeckx een duidelijk en positief signaal af te geven aan beleidsmakers en gemeentebesturen in en rond Antwerpen over het belang en de breedgedragen steun voor de luchthaven. "Het gaat hier om onze regionale trots. Ik roep iedereen op die gelooft in de toekomst en ontwikkeling van onze luchthaven om deze petitie te tekenen."

We danken uw reeds voor uw steun aan Luchthaven Deurne.
Direct link : https://petitie.be/petitions/ja-voor-luchthaven-deurne-voor-groei-ontwikkeling?locale=nl

—  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —  —

L'aéroport de Deurne a besoin de notre soutien et l'organe d'administration VTB soutient cette action et nous vous invitons à nous suivre en signant la pétition.

La pétition pour le maintien et le développement de Deurne n'existe qu'en néerlandais, mais voici comment procéder pour ceux qui ne sont pas familiers avec cette langue...

1. Pour accéder à la pétition en ligne, cliquer sur https://petitie.be/petitions/ja-voor-luchthaven-deurne-voor-groei-ontwikkeling?locale=nl

2. La fenêtre ci-dessous s'ouvre. Il suffit de compléter les champs comme indiqué sur l'image ci-dessous :

 

3. Vous rececrez ensuite un e-mail pour confirmation. Il vous reste à cliquer sur le lien de confirmation et le tour est joué.
 

Nous vous remercions pour votre soutien à l'aéroport de Deurne.

L'O.A. VTB 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 Vieilles Tiges of Belgian Aviation, All rights reserved.
You are receiving this email because you are a member of our society.

Our mailing address is:
Vieilles Tiges of Belgian Aviation
Maison des Ailes / Huis der Vleugels
Rue Montoyerstraat 1 / 13
Brussels 1000
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp