Search This Blog

Wednesday, 13 April 2011

Belgian-wings : 50 jaar na de vlucht van GagarinInfo provided by Dirk De Quick

Daniel

Nu de kranten weer vol staan over 50 jaar na de vlucht van Gagarin, hierbij 2 filmpjes die ik vond, en die mijn buikgevoel bevestigen...Gagarin was niet de eerste, als hij ooit in de ruimte is geweest.... Opmerkelijk, op een filmpje staat een fragment van zijn dochter. Ik liet het russisch vertalen, en de vertaling is idd wat ze zegt.


Er was normaal een interview gepland met Vladimir Ilyushin vorige zomer 2010, waarbij ik aanwezig zou zijn geweest, maar Ilyushin overleed in maart 2010.
Ik zal dus nooit zijn ogen zien had ik DE vraag kunnen stellen. Jammer.
Ik heb nog wel contact met zijn dochter Marina, en ik hoop daar op termijn alsnog meer te weten te kunnen komen over de, voor mij duistere, eerste jaren van de bemande ruimtevaart.

Veel plezier
Dirk