Search This Blog

2013-11-15

Hangarflying : Nieuwsbrief 74 - "Alle informatie voor een job op Brussels Airport op één centrale plek"

Forwarded message - From: Hangar Flying vzw 


Hangar Flying is de Engelse uitdrukking voor het keuvelen over luchtvaart. We willen op een aangename en eigenzinnige manier artikels brengen over de Belgische burgerlijke en militaire vliegerij.
Wordt deze nieuwbrief niet correct weergegeven? Lees in een browser
www.hangarflying.be
logo Hangar Flying

Nieuwsbrief 74 - November 2013



Vrienden van de luchtvaart,


onze sponsors:

Aviationshop
een captcha werd ingebouwd in de contactformulieren van www.hangarflying.be en www.aviationheritage.eu. Een captcha is een simpele test om mensen van computers te onderscheiden, waarbij een slecht leesbaar woord moet worden overgetikt. We gebruiken de captcha's om zoveel mogelijk junkmail te voorkomen.

-Op de voortreffelijke website Vintage Wings of Canada staat het artikel 'A Close Shave.' Hugh Bone (487 Sqn RNZAF) schrijft hoe hij op 26 november 1945 nabij het Belgische Fleurus zijn Mosquito EG-A met de parachute moest verlaten. Interessante lectuur vanuit een Belgisch oogpunt.  Hugh heeft trouwens nog ervaring met België. Hij schreef ons: "Just to clarify. I operated on 487 Sqn. After VE Day I was posted away from 487 to 107 as the New Zealanders were to be repatriated. At the beginning of November 1945, 107 was moved to Epinoy where I found all my New Zealand comrades, still in Europe. 487 had been renumbered to 268, so when I baled out I was, in my heart, still a 487er but actually 268. I served with 487 at Melsbroek from mid April 1945 to the beginning of June and again with 107 Sqn from mid July until the beginning of November."

-Hangar Flying nam een kijkje in Brussels Airport House, een service in het hart van Brussels Airport  waar alle informatie over een job op de luchthaven op één centrale plek te vinden is. Het is een gezamenlijk initiatief van diverse partners en overheden die actief zijn rond werkgelegenheid en openbaar vervoer. Brussels Airport House werkt nauw samen met de Airport Academy die opleidingen aanbiedt voor jobs op de luchthaven. In het Brussels Airport House werkt de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst samen met partners uit Brussel en Wallonië.

Op de vierde verdieping van de luchthaventerminal, op de Promenade, heeft het Brussels Airport House een ruimte waar infoborden de eerste basisinformatie verschaffen over de werking van de dienst. Op twee computerschermen kunnen kandidaten werkaanbiedingen opvragen. Het belangrijkste is de heel toegankelijke ontvangstruimte met een laagdrempelig contact met consulenten. We ondervonden dat er bij de start van dit initiatief al heel wat belangstelling is voor een baan op de luchthaven, luchtvaart blijft immers een aantrekkelijke sector. Tijdens ons bezoek bleek ook dat het jobaanbod heel divers was: bediende in de motorenafdeling, bewakingsagent, luchtvrachtbediende, weersvoorspeller, enz. Voor info www.brusselsairporthouse.be

-In het kader van de herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog verschijnen heel wat boeken. We lazen voor u het voortreffelijk boek van Bernard Deneckere : 'Above Ypres. The German Air Force in Flanders 1914-1918'.

Hangar Flying

Deze maand op Hangarflying.be

article


Nouvelles ailes, nouveaux pilotes à la Composante Air

Jean-Pierre volgde op 17 oktober in Beauvechain de vleugeluitreiking. Deze promotie staat onder het peterschap van Flight Lieutenant Georges Jaspis DFC.

Impressie


Vueling plant grootse expansie in Brussel

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling plant voor 2014 een forse expansie met zeven nieuwe bestemmingen vanop Brussels Airport. Giovanni ging luisteren naar de grootste plannen van Vueling CEO Alex Cruz.

database


Monument voor bemanning Lancaster PB471

Het monument voor de bemanning van de Lancaster PB471 460 Sqn werd dit jaar opnieuw gerenoveerd door War Visitors Linkhout (www.warvisitorslinkhout.be). Het monument bestaat nog uit originele onderdelen van een verongelukt vliegtuig, dat is zeer zeldzaam.

artikel


Merzbrück: wederoproeping zonder bevel

Van onze gastauteur Guido Bouckaert ontvingen we dit artikel over een reünie in Merzbrück (ten noordoosten van Aken) voor de ex-militairen en dienstplichtigen van het opgedoekte 18de Eskadron Licht Vliegwezen.

impression


Le prix Marie Monseur-Fontaine 2013 pour la 40ème Escadrille de Coxyde

In het Huis der Vleugels was Jean-Pierre aanwezig op de uitreiking van de prijs Marie Monseur-Fontaine 2013 aan het 40ste Smaldeel van Koksijde.

database


Gedenksteen voor de bemanning Halifax II W7809

Dankzij de informatie van een van onze lezers konden we onze gegevens over het monument in Tombeek voor de bemanning van de Halifax II W7809 van het 78 Sqn verder aanvullen.

artikel


Van Loods 40 naar Jetairport

Op 23 oktober opende TUI Travel Belgium het nieuw bedrijfscomplex Jetairport op Brussels Airport. Guy en Frans waren aanwezig toen Melchior Wathelet, Staatssecretaris voor Leefmilieu, Energie, Mobiliteit en Staatshervorming, Jetairport officieel opende.

impressie


De Boeing 737 'Next Generation' in België

In vorige updates van Hangar Flying bracht Guy u impressies over de Belgische Boeings 737-200/300/400/500. In deze laatste impressie over de 'Boeing 737 in België' geeft Kevin u een overzicht van de Belgisch geregistreerde Boeing 737-700 en -800.

Database


Gedenkteken voor de bemanning van Whitley Z6569

In Vliermaalroot (Kortessem) vond een paar dagen geleden een herdenking plaats voor de bemanning van Whitley Z6569 die in de nacht van 18 op 19 augustus 1942 in Vliermaalroot neerstortte. Onze database werd al aangevuld.
Copyright © 2013 Hangar Flying vzw, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven in ons adressenbestand.
Ons postadres:
Hangar Flying vzw
Meidoornlaan 44
Grimbergen 1851
Belgium


Email Marketing Powered by MailChimp