Search This Blog

2022-02-20

[Hangar Flying vzw] UPDATE 172 ✈ Impressie 2021: Militair & VIP | Cate Brancart, European Operations and Safety, GAMA | expo: 61 jaar na 15 februari 1961

Forwarded message - From: Hangar Flying vzw 


Téléchargez les images ou affichez cet e-mail dans un navigateur

UPDATE 173  -   02-2022


Amis de l'aviation,

La nouvelle Update de Hangar Flying est prête. Vous êtes curieux ? Lisez-la en ligne tout de suite ou découvrez ci-dessous ce que nous avons à vous offrir ce mois-ci.
 
Hangar Flying est une expression anglaise pour parler de l'aviation. Chaque mois, nous vous apportons des articles bien documentés et des nouvelles du patrimoine sur l'aviation civile et militaire belge
 
Bonne lecture!
La redaction

 
 
Ce mois-ci:


DES ARTICLES

portrait, Brancart, GAMA

"The Best Job in the World, Every Day!" Cate Brancart, Manager – European Operations and Safety, GAMA

Par Eric Dauchy
 
Brussel, 2 februari 2022. Het kantoor ligt er stil bij en het uitzicht op de Wetstraat is regenachtig met windvlagen die de voetgangers en de fietsers het hoofd naar beneden duwen. Op het Europees kantoor van de General Aviation Manufacturers Association (GAMA) op de vijfde verdieping loopt er ook een wervelwind rond. COVID-gewijs werkt iedereen thuis maar de Belgische Cate Brancart is voor enkele dagen in Brussel en maakt graag tijd voor een in-person gesprek.

 

civil, militaire

Impressie 2021 – deel 2: Militair & VIP

Par Kevin Cleynhens
 
Werchter, 31 december 2021. Tussen de soep en de patatten of meer toepasselijk tussen de soep en de kroketten - het is immers er de tijd van het jaar voor - brengt uw Hangar Flying redacteur een overzichtje van de interessantste bezoekers in 2021 die gespot konden worden op Belgische luchthavens.

 

PATRIMOINE

11 Sqn, 12 Sqn, 5 Sqn

Gedenkteken voor het vroegere vliegveld van Bockum

 
Het vliegveld Bockum (Krefeld, Noordrijn-Westfalen, Duitsland) werd in de jaren na de Eerste Wereldoorlog gebruikt door Franse en Belgische eenheden, in het kader van de bezetting van het Rijnland door de geallieerden. Een monument herinnert aan de geschiedenis van dit vliegveld.

 

V1

Herinneringszuil voor de inslag van een V-1

 
In de nacht van 24 op 25 februari 1945 viel een V-1 op de boerderij van de familie Van den Abeele aan de Lourdesstraat, ongeveer tegenover het station. De boerderij werd volledig vernield en verscheidene andere huizen beschadigd. De materiële schade was erg groot maar er vielen geen doden, slechts acht gekwetsten. In 1995, vijftig jaar na die gebeurtenis, werd door het Herdenkingscomité de zuil opgericht.

 

Graf van F/Lt Henri Lascot

 
1525_OrbaisIMG_0012_LVandeneynde.jpgF/L Henri Lascot rust op de begraafplaats van Orbais (Perwez). Hij vloog in de jaren twintig bij de Belgische Militaire Lucht en tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Royal Air Force, o.a. bij 236 Squadron Coastal Command en als instructeur bij een vliegschool in Zuid-Afrika. Daar stichtte hij ook een gezin. Hij kwam om het leven bij een auto ongeval toen hij tijdelijk naar België terugkwam om familiezaken te regelen.

 

166 Sqn, CWGC, Lancaster

Graf van F/Sgt Walter Tixhon, Lancaster III ND996 AS-N 166 Sqn

 
Antwerpenaar Walthere Tixhon sloot bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog aan bij het Franse Vreemdelingenlegioen. In 1943 ging hij naar Groot-Brittannië en na een opleiding als boordschutter kwam hij in 166 Squadron van Bomber Command terecht. Hij sneuvelde op 28 mei 1944 toen zijn Lancaster werd neergeschoten.

 

CALENDRIER

 12 Feb 2022   |   61 jaar na 15 februari 1961 – vliegtuigramp te Berg
 19 Mar 2022   |   Moorsele Air Rally


Envoyez les nouveaux événements à info@hangarflying.be

Peut-être qu'un autre passionné d'aviation vous a transmis ce bulletin?
Ici, vous pouvez vous inscrire directement à notre update mensuelle.
Deel Deel
Tweet Tweet
Deel Deel
Stuur door Stuur door
Copyright © 2022, Hangar Flying vzw.
Alle teksten en beelden behoren toe aan de auteur ervan.


Je ontvangt deze maandelijkse nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven in het Hangar Flying adressenbestand.

Onze gegevens:
Hangar Flying vzw
Kruipstraat 36
Grimbergen 1850
Belgium