Search This Blog

2014-05-09

Persbericht: Intro Aviation rondt de aankoop af van CityJet Group, inclusief VLM Airlines

Forwarded message - From: Dirk Buytaert
From: VLM Airlines Communication

PERSBERICHT

Intro Aviation rondt de aankoop af van CityJet Group, inclusief VLM Airlines
VLM Airlines gaat zich concentreren op ACMI- en chartervluchten

Antwerpen, 2 mei 2014 – Op 30 april 2014 werd Intro Aviation 100% eigenaar van CityJet Group, waartoe ook VLM Airlines behoort. 
Intro Aviation GmbH is een in Duitsland gevestigde familiale onderneming en maakt deel uit van de Intro Group, die reeds meer dan 40 jaar luchtvaartervaring heeft. Dankzij deze ervaring - ook op het vlak van Sales & Marketing - en dankzij de goede samenwerking met zowel luchthavens als vliegtuigbouwers, heeft Intro Aviation in het verleden al verschillende luchtvaartmaatschappijen met een minimum aan herstructureringen opnieuw rendabel gemaakt. Voorbeelden daarvan zijn NFD (Nürnberger Flug Dienst, nu deel van Eurowings (LH)), dba (daarvoor Deutsche BA), Gexx en LTU (nu geïntegreerd in Air Berlin). VLM Airlines, dat aanvankelijk een full-service regionale luchtvaartmaatschappij was die lijnvluchten aanbood, werd na de overname door CityJet en de Air France KLM Group een ACMI-carrier (ACMI = Aircraft, Crew, Maintenance & Insurance, d.w.z. wet lease-aanbieder). De voorbije twee jaar werden de charteractiviteiten van VLM Airlines verder ontwikkeld, hetgeen resulteerde in een verdubbeling van de charterinkomsten.
Hans Rudolf Wöhrl, stichter en voorzitter van Intro Group, verklaarde: "Wij zijn van plan om VLM Airlines af te splitsen van CityJet. Ten gevolge daarvan wordt VLM Airlines opnieuw een onafhankelijke Belgische dochteronderneming van onze Ierse holding. Naar de toekomst toe zal VLM Airlines een belangrijke aanbieder worden van ACMI-diensten en chartervluchten, met CityJet als één van zijn belangrijkste klanten. Wij kijken ernaar uit om samen met de medewerkers en de directie van VLM een nieuw succesverhaal te schrijven!"
Arthur White, CEO van VLM Airlines, voegde eraan toe: "Ik ben heel enthousiast om samen met de nieuwe aandeelhouders te werken aan de ontwikkeling van VLM Airlines. Op dit ogenblik bekijken wij de herpositionering van de merken FlyVLM en VLM Airlines. In de nabije toekomst willen wij nieuwe ACMI-klanten aantrekken en de charteractiviteiten verder uitbouwen."
Volgens Arthur White werd VLM Airlines steeds gepercipieerd als een Vlaamse regionale luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Luchthaven Antwerpen: "Daarom vinden wij het ook enorm belangrijk om op korte termijn opnieuw stevige banden te smeden met de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Luchthaven Antwerpen en de nieuwe luchthavenuitbater Egis."
* * *
VLM Airlines werd opgericht in 1992 en heeft Antwerpen als thuisbasis. VLM Airlines staat al jarenlang bekend om zijn vluchten tussen Antwerpen en London City Airport. In 2007 werd de luchtvaartmaatschappij verkocht aan Air France KLM Group. Sindsdien vloog VLM Airlines on de merknaam CityJet vanuit London City Airport naar tal van Europese bestemmingen, waaronder Parijs, Dublin, Rotterdam, Amsterdam, Luxemburg en Edinburg. Vòòr de overname door Air France KLM Group was VLM Airlines 10 jaar onafgebroken winstgevend. Hiermee zette VLM Airlines een van de beste winstresultaten neer van de hele Belgische luchtvaartsector. VLM Airlines telt 280 medewerkers. De vloot bestaat uit twaalf Fokker 50's.
Perscontact: Yves Panneels,
Catherine Stuyck, 

See also http://en.wikipedia.org/wiki/VLM_Airlines